Folyóiratunkat a TIT HMHE - Hagyományőrző Tagozata üzemelteti.

Hajózástörténeti Közlemények

Kezdőlap     Küldetésünk     Szerkesztők     Aktuális     Archívum     Cikk küldése     Impresszum

   

Szerkesztők

A szerkesztőbizottság tagjai (A belépés sorrendjében.)

Bánsági Andor: 2006-ban diplomázott a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán történelemből. Diplomamunkáját A Monarchia tengeralattjáró beszerzései 1906-1918 címmel írta. 2003 óta foglalkozik intenzíven a császári és királyi haditengerészet történetével. 2004 őszén életre hívta a Császári és Királyi Haditengerészet Egyesületet, melynek 2010-es átalakulásáig volt elnöke.
 
Krámli Mihály Ph.D.: Történész, muzeológus, a császári és királyi haditengerészet történetének elismert kutatója. Számos tanulmány szerzője. Többek közt a magyar tengeri hadihajógyártásról, a Tegetthoff és Radetzky csatahajó-osztályról és a '48-49-es szabadságharc hadihajó-beszerzéseiről írt hiánypótló tanulmányokat. A Császári és Királyi Haditengerészet Egyesület, (2010-től TIT HMHE) tiszteletbeli elnöke 2005. májusa óta.
 
Balogh Tamás, Dr.: Felsőfokú tanulmányait a Szegedi Tudományegyetem Jogi Karán végezte, ahol 1999-ben jogi diplomát és európai szakjogász minősítést, 2003-ban pedig társadalombiztosítási szakjogász minősítést szerzett. 2007 decemberétől a TIT Hajózástörténeti és Hajómodellező Klub, 2010-től a TIT Hajózástörténeti, -Modellező és Hagyományőrző Egyesület elnöke, az egyesület Hírlevelének alapítója és szerkesztője. Az Amerikai Titanic Kutató Társaság (Titanic Research Group) tagja. Több hazai hajózástörténeti munka, önálló kötet és cikk szerzője, az Egyesület kiállításainak rendezője, az elsüllyedt osztrák-magyar hadihajók kutatására alakult magyar búvárcsoport történeti-műszaki szakértője, a roncsfeltárások tevékeny résztvevője. A levéltári dokumentum- és archív képanyag beszerzésével, feldolgozásával, a helyszíni felmérések tervezésével, elemzésével, a roncsmező és a hajóroncsok feltáró leírásával, elemzésével, rekonstrukciós rajzok elkészítésével közreműködött a "Szent István" csatahajó, a "Zenta", a "Kaiser Franz Josef I." cirkáló és a "Streiter" romboló feltárásában.


Kezdőlap     Küldetésünk     Szerkesztők     Aktuális     Archívum     Cikk küldése     Impresszum

Hajózástörténeti Közlemények
A szerkesztők
Hajózástörténeti Közlemények
cskegyesulet[at]gmail.com

© Minden jog fenntartva 2005-2014, TIT HMHE - Hagyományőrző Tagozat